Kárpátaljai kalandok

Az általam megélt kalandok és kis történetek olvashatóak. az itt leírt utazások célpontja általában a Kelet Európai régió. Kárpátalja, Ukrajna más részei és Oroszország. Cél, a helyi kultúra bemutatása, és az ott megélt élmények felejthetetlenné tétele.

Friss topikok

Tervezett **utazások

2009-es képek

2008-as képek

2007-es képek

2010.04.18. 22:43 speti43

Koszorúzás

Következő napon is nagy útnak vágtunk neki. A Vereckei-hágó volt az úti cél. Első vizitünk alkalmával (2008-ban) nem készültünk alkalomhoz illően, ezért elsőként bekocsikáztunk Beregszászra koszorúvásárlás céljából. Négyen voltunk az autóban, mivel most Vendéglátónk nem tartott velünk, de Leánykája (szintén Fruzsina) szívesen csatlakozott hozzánk, mivel még ő sem volt korábban Vereckén. Besétáltunk a virágboltba és felvázoltuk, hogy mire gondolunk. Ezt egyébkén egy kisebb ötletbörze előzte meg. Először arra gondoltunk, hogy a két szalagra ráírunk egy ütős szöveget, és a neveinket, de az senkinek semmit nem mondana. Végén megállapodtunk abban, hogy mindenki képviseli a saját települését. Így került rá Budapest, Érd, Pusztaszabolcs és majdnem lemaradt, de végezetül: Vári. Folytatva utunkat, a következő megálló Munkács volt. Ahol a várban tett rövid körséta után egy egész korrekt út vitt ki Nyzhni Vorota-ig, ahonnan már csak pár kilométer a hágó. Az út gyanúsan jó volt, arra is gondoltunk, hogy autópálya, de nem fizettünk semmit, de az is lehet, hogy csak megúsztuk. Fölkapaszkodtunk a hágóra, és elhelyeztük a koszorút, majd rendet tettünk az emlékmű körül, ahova csak oda voltak hányva a koszorúk. Az emlékművet nemrégiben felgyújtották és összefújkálták helyi szélsőségesek. Nem nyújtott szép látványt, de némiképp szebbé sikerült tenni. Esetleg ha valaki arra járna, bátran merem ajánlani a vasútállomással szembeni dombon lévő erdőt. Mi ismét bejártuk és ugyanolyan festői a táj, mint azt korábban tapasztaltuk.

 

Blog teszt: (4,5/5)
Olvasói értékelés: (5/5)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://karpataljablues.blog.hu/api/trackback/id/tr941932899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Bence
Péter
süti beállítások módosítása