Kárpátaljai kalandok

Az általam megélt kalandok és kis történetek olvashatóak. az itt leírt utazások célpontja általában a Kelet Európai régió. Kárpátalja, Ukrajna más részei és Oroszország. Cél, a helyi kultúra bemutatása, és az ott megélt élmények felejthetetlenné tétele.

Friss topikok

Tervezett **utazások

2009-es képek

2008-as képek

2007-es képek

2010.04.16. 23:59 speti43

Erdély-Kárpátalja 2010 Augusztus vége

A túra térképe látható a térképek között. Úgy nézne ki, hogy Nagyváradnál mennénk át Romániába, és (Kolozsváron át) egy szép nagy út megtétele után a Gyilkos-tó környékén lenne a szállás:

Konkrétan két lehetőség nyílik: ha megvagyunk min 8-an (2 kocsi), akkor ki vehetjük ezt a kulcsosházat : www.szekelyfoldiinfo.ro/Menu/Szallashelyek/Panziok/Csata.html

Ha pedig csak egy kocsival megyünk, akkor szobá(ka)t tudunk kivenni innen : www.szekelyfoldiinfo.ro/Menu/Szallashelyek/Panziok/Csatatopart.html

Mindkét esetben a Csata tópart vendégház személyzete végzi az ellátást.

A környéken a látnivalókat megnéznénk az ott eltöltött 3 nap alatt. Pl.: Bicaz-nál a nagy gátat, Békás-szorost, meg ami még belefér.

Majd harmadnap indulunk tovább észak felé, Siretnél átlépünk Ukrajnába a Csernovici régióba (Чернівецька область) ott meg lehet nézni Csernovicot ami híres, vagy inkább hírhedt az ott található bazárról. Onnan tovább az Ivano-Frankivsk régióba (Івано-Франківська область), ami egy rövid szakaszon átvezet Kárpátaljára (Закарпатська область). Innen útbaesik Rahó (Fekete- és Fehér-Tisza összefolyása), Aknaszlatina (Sós fürdője olyan mint a Holt-tenger), illetve Técső, Huszt és Mezővári. Ott is eltöltünk 3 éjszakát, Teszünk 2 nagy túrát (ez lehet a Tatár-hágó, Vereckei-hágó, Szinevíri-tó, vagy akár más is.) és részt veszünk a falunapon. Majd indulunk haza.

Cikk Csernovicról: www.talaljuk-ki.hu/index.php/article/articleview/185/1/54/

Blog teszt: (4,5/5)
Olvasói értékelés: (5/5)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://karpataljablues.blog.hu/api/trackback/id/tr981928333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Bence
Péter
süti beállítások módosítása