Kárpátaljai kalandok

Az általam megélt kalandok és kis történetek olvashatóak. az itt leírt utazások célpontja általában a Kelet Európai régió. Kárpátalja, Ukrajna más részei és Oroszország. Cél, a helyi kultúra bemutatása, és az ott megélt élmények felejthetetlenné tétele.

Friss topikok

Tervezett **utazások

2009-es képek

2008-as képek

2007-es képek

2010.03.10. 20:33 speti43

Munkácstól Váriig


Munkácson már egy „buszpályaudvar” fogadja a buszokat, ami abban merül ki, hogy fallal van körbekerítve és egy őr a buszok érkezésekor leoldja a kifeszített acélsodronyt, ezzel szabad utat biztosítva a buszoknak. Nem drága megoldás, viszont legalább jó olcsó. A pályaudvaron belül egy kisebb piac található, ahol a másolt dvdtől kezdve a tavalyi naptárig minden megtalálható. Újdonságnak számít, hogy a buszokra itt már csak előre megváltott jeggyel szabad fölszállni. Ellentétben más megállóknál ahol a sofőr elé leszurkolt 5-10 grivnya jelenti a legitim utazást. Visszatérve tehát utunkhoz mi is leszálltunk, megnéztük mikor megy buszunk Beregszász felé. Természetesen volt odáig másfél óránk, így megváltottuk a jegyünket és körbejártuk a piacot. Indulás előtt ketten fölültünk Bencével a buszunkra, de Máté sehol. Egyébként Ő az az ember, aki mindenhonnan elkésik, és soha sem ideges. Szóval a sofőr beröffentette a buszt, és egy hölgy, aki a jegyeket nézte valami olyasmit kérdezett, hogy megvan e mindenki. Mondtam magamban, ha képes lekésni a buszt, akkor meg is érdemli. A buszunk már kanyarodott ki a pályaudvarról, amikor valaki ordibálni kezd és fut utánunk, mintha az élete múlna rajta. A vezető megállt és felengedte útitársunkat, mi meg egy jót nevettünk rajta.

Beregszászon ráébredtünk, hogy az utolsó buszt Váriba lekéstük vagy két órával. Elnéztünk a taxiállomásra, ami a buszmegállótól 5 perc sétára van. Elmentünk a másfél méteres Petőfi szobrocska mellett, majd megérdeklődtük a taxisoktól, hogy elvinnének-e. Az egyik fiatalember, aki magyar volt, bepakolta a csomagjainkat, és betessékelt minket az autóba. Éppen be akartam magam csatolni, amikor értetlen szemeket meresztve közli, hogy erre itt nincs szükség! Mondtam magamban, hogy neked biztos nincs barátocskám, csak nem tudom, hogy a te szakmádban miért 20 év az átlagéletkor. Azt tudni kell a taxisofőrökről, hogy csak nagyon végszükség esetén lassítanak. A Lada 100-120 Km/h-t stabilan bír, és ők ezt alkalmazzák településen belül és kívül egyaránt. Szerencsénkre meg érkeztünk szerencsésen és egy nagy dínom-dánommal le is zártuk a napot.

 

Blog teszt: (4,5/5)
Olvasói értékelés: (5/5)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://karpataljablues.blog.hu/api/trackback/id/tr501829704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Bence
Péter
süti beállítások módosítása